Over Alda

"Je beelden maken me vrolijk, ik moet erom lachen"

Alda Poulussen is in 1952 geboren te 's-Hertogenbosch. Zij volgde een opleiding tekenen in Tilburg en textiele werkvormen in Arnhem. Een weerspiegeling van deze laatste opleiding is te zien in de manier waarop zij met stoffen structuur aanbrengt op haar bronzen beelden dan wel ze van kledij voorziet.

Alda Poulussen maakt twee soorten beelden. Dikke vrouwfiguren, die duidelijk geen moeite hebben om hun omvang onbekommerd te etaleren, roepen vrolijkheid bij de toeschouwer op. Ze lijken buitengewoon zelfverzekerd in de wijze waarop zij genieten van het levensmoment waarin ze verkeren. Daarnaast zijn er rijzige, slanke gestalten. Deze beelden geven meer uitdrukking aan experiment met stoffen en kleuren. Het karakter van deze beelden is eerder ingekeerd en decoratief. Beide soorten beelden echter kenmerken zich door een sterke vormvastheid, ze zijn aanwezig

.Sinds 2019 is Alda begonnen met het "schilderen met wol". De voorstellingen worden met wol op vilt vastgezet met een viltnaald. 

In de loop der jaren heeft Alda op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd, ondermeer in Grachtengalerie in Utrecht, Galerie Irok in Horst, Galerie Smashing Colors in Goirle, Kunst & Ko in Amstelveen en op diverse kunstbeurzen. Bij zulke exposities mag ze veel positieve en instemmende reacties ontvangen, die niet zelden leiden tot aankoop.

 

 

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.